xoves, 22 de outubro de 2020

ESPÁRRAGOS VERDES DA HORTA DE ANXO

 

ESPÁRRAGOS VERDES COCIDOS

Unha receita de Anxo para os espárragos da súa horta desde aqueles tempos do Rodiño...



Ingredientes

Espárragos verdes frescos 300 g

sal

auga

cubiños de xeo (opcional)

Elaboración

Lávanse os espárragos remollándoos en auga dabondo. Límpanse con coidado, cortando ao xeito os talos xusto no lugar onde se pode cravar o coitelo sen imprimirmos demasiada presión. Así refúganse as partes leñosas e duras, conservando intacto o talo tenro e as puntas.

Nun recipiente ponse auga a ferver, a suficiente para cubrilos por completo. Cando alcance o fervor, engádese un puñado de sal e introdúcense os espárragos. De non colleren todos, cócense por quendas. Unha vez no recipiente, desde o novo fervor, de seren delgados cocen 3 minutos, de seren medianeiros cocen 5 minutos, pero de seren grosos, cocerán 7 min.

Mentres cociñan, dispoñemos noutro recipiente auga a temperatura ambiente e reservámola.

Pasado o tempo de cocción, retiramos os espárragos cunha escumadeira e introdúcense no recipiente coa auga fría, á que é posibel engadir uns cubiños de xeo, para cortarmos de golpe a cocción e que manteñan o verdor brillante.

Escórrense e colócanse nunha fonte, acompañados de maionesa ou de aceite de oliva virxe mais queixo parmesano.

Ningún comentario:

Publicar un comentario