PEIXE SAPO OU PIXÍN EN MOLLO OU SALSA DE AMÉNDOAS
Ingredientes
Peixe sapo ou colas: 1’5 Kg ou 2 Kg (fresco ou conxelado)
Améndoa moída: 5 culleradas sopeiras colmadas ou 80 g
dentes de allo: 3
1 cebola grande ou 2 medianeiras
pirixel fresco para picar
patacas de gornición para acompañar (opcional)
fariña para rebozar: 4 culleradas
Viño branco: 150 ml
caldo de peixe: 500 ml
sal e pementa negra ou branca
Elaboración
Na peixaría, deben preparar o pixín enteiro, sen cabeza e sen pel.
Facemos o caldo con auga, a cabeza, a pel, os recortes do lombo e os ósos, sal, un allo porro e unha cenoria, cocendo a lume medio 1 hora. Retiramos 500 ml de caldo limpo.
Bótase sal e pementa á cola e enfaríñase. Nun recipiente baixo co aceite quente, dóurase e sélase o pixín 2 min por cada lado, retírase e resérvase. Coamos o aceite.
Pícase a cebola en anacos moi moi miúdos, mellor coa picadora, para só notar o sabor no mollo.
No aceite de frixir coado, dóurase a lume medio a cebola, o allo e o pirixel, remexendo 20 min.
Engádese a améndoa moída, mexemos, refoga todo 2 min. Agrégase o viño e, ao ferver, redúcese mexendo 2 min.
Bótase o caldo quente. Cando ferva, reduce 7 min a lume alto mexendo.
Incorpórase o pixín e coce no mollo 7 min a lume medio.
Sérvese nunha prata, de base un pouco do mollo, logo o pixín con pirixel e améndoa picada.
Acompáñase co resto da salsa e con cachelos ou puré de patacas.
Notas
De ser conxelado, déixase a noite anterior na neveira nun recipiente con reixa para refugar a auga que solta. De usarmos auga, será fría, pois a quente precoce o peixe e fica duro.
Ningún comentario:
Publicar un comentario