xoves, 22 de outubro de 2020

CONSOMÉ TRADICIONAL

 

CONSOMÉ TRADICIONAL

Para despois dunha "noite trasnoitada"

 


Ingredientes

      allos porros 2

      cenoiras grandes 2

      cebola 1

      zanco de polo 1

      morrillo ou pescozo de tenreira 250 g.

      Óso de xeonllo de tenreira 1

      Pirixel

      Loureiro 1 folla

      Aceite de oliva virxe extra

      Auga 4 l.

      Sal

Recoméndase un consomé antes de xantares fortes ou mesmo como cea lixeira.

Elaboración

Retírase a pel e a graxa do zanco de polo

Nunha ola grande, quéntanse 4 culleradas de aceite de oliva, dóurase o zanco e a carne de morrillo de tenreira.

Móndase a cebola e córtase en 2 anacos. Lávanse cenoiras e allos porros e pártense en 3 anacos.

Ao dourarse a carne, incorporamos os allos porros, a cenoria, a cebola, loureiro, pirixel, o óso de tenreira, a auga e un pouco de sal. Coce todo 2 horas a lume medio coa ola tapada, retirando de cando en cando a escuma.

Retíranse as carnes, o óso e as verduras. Escóase o líquido para quitar a graxa. Déixase enfriar e retírase a tona de graxa da superficie.

Próbase e rectifícase de sal, pois, de botalo todo ao primeiro, ao reducir o consomé, quedaría salgado. Sérvese quente.

Notas

De querermos maior sabor, redúcese o consomé deixándoo ferver máis tempo.

Para facer sopa, acompañamos coa carne cocida e con fideos.

Para que arrecenda, vai ben un chisco de viño de Xerez.

Pode levar unha xema de ovo crúa, un pouco de xamón picado ou trozos de pan frixido.






Ningún comentario:

Publicar un comentario