BUSCA O MÁIS VITAL: PLÁTANO, BALOO...
PAN DE PLÁTANO OU BANANA
Ingredientes
Bananas ou plátanos ben maduros en anacos: 4
Banana opcional para adornar: 1
Azucre: 150 g
Auga fría: 60 ml
Vainilla: 1 culleradiña (5 mg)
Fariña: 220 g
Lévedo en pó: 1 cullerada (7,5 mg)
Sal: 1 culleradiña (5 mg)
1 molde rectangular de 24 x 13 aproximadamente
Preparación
Esmáganse 4 bananas cun garfo nun recipiente amplo.
Engádese a vainilla, o azucre, a auga e mestúrase ben.
Vértese a fariña peneirada co lévedo e o sal sobre os plátanos esmagados, mexendo até obter unha masa homoxénea e sen bolos.
Opcional: engadir chispas de chocolate, noces, ou coco relado.
Fórrase un molde rectangular con papel de enfornar.
Vértese a mestura no molde, cunha banana enteira enriba (opcional).
Co forno prequente a 180º, enfórnase sobre 60 min. Repousar 5 min co forno apagado.
Desenmóldase e enfría sobre unha reixa antes de servir.
Ningún comentario:
Publicar un comentario