GALLETAS DE PLÁTANO E AVEA
Ingredientes
Plátanos maduros 4
Flocos de avea 3'5 medidas (vaso iogurte)
Canela 1 culler tamaño café (2.5 ml)
Mel 45 ml (3 culleradas de 15 ml)
Froitos secos (pasas de Corinto e arandos)
Elaboración
Pélanse as bananas e esmáganse até obtermos un puré sen bolos.
Engádense os flocos de avea e a canela, mesturamos mexendo cun garfo
Incorporamos o mel e reméxese.
Cunha culler fórmanse bolas e colócanse sobre papel de forno.
Esmáganse as boliñas, redondeámolas dando forma de galleta.
Colócanselles enriba os froitos secos.
No forno prequente a 180º enfórnanse 30 min. Apagado o lume, repousa no forno quente 5 min.
Retíranse do forno, despéganse do papel e colócanse sobre unha reixa para arrefeceren.
Notas
No canto de froitos secos, poden levar améndoa, avelás, noces, anacos de chocolate, que se mesturan coa masa das galletas.
Ningún comentario:
Publicar un comentario