xoves, 22 de outubro de 2020

GALLETAS DE PLÁTANO E AVEA

 

GALLETAS DE PLÁTANO E AVEA

 

Ingredientes

Plátanos maduros 4

Flocos de avea 3'5 medidas (vaso iogurte)

Canela 1 culler tamaño café (2.5 ml)

Mel 45 ml (3 culleradas de 15 ml)

Froitos secos (pasas de Corinto e arandos)

Elaboración

Pélanse as bananas e esmáganse até obtermos un puré sen bolos.

Engádense os flocos de avea e a canela, mesturamos mexendo cun garfo

Incorporamos o mel e reméxese.

Cunha culler fórmanse bolas e colócanse sobre papel de forno.

Esmáganse as boliñas, redondeámolas dando forma de galleta.

Colócanselles enriba os froitos secos.

No forno prequente a 180º enfórnanse 30 min. Apagado o lume, repousa no forno quente 5 min.

Retíranse do forno, despéganse do papel e colócanse sobre unha reixa para arrefeceren.

Notas

No canto de froitos secos, poden levar améndoa, avelás, noces, anacos de chocolate, que se mesturan coa masa das galletas.

Ningún comentario:

Publicar un comentario