XABARIL GUISADO CON CASTAÑAS
Outra receita de Anxo, de canda o seu pai nos agasallaba con carne de xabaril!!!
Ingredientes
Xabaril en anacos 1'5 Kg
Viño tinto 500 ml
Viño branco 500 ml
Castañas depelicadas 250 g
Cenorias 4
Dentes de allo 3
Cebolas grandes 2
Allos porros 3
Pementa negra
Ourego
Pirixel
Tomiño
Sal
Maceración
Nun recipiente co viño tinto introdúcese a carne e a cebola picada. Deixamos que macere durante 2 días, virando cada 8 horas a carne. De ser preciso, para que non seque, botamos máis viño tinto.
Elaboración
Tírase o viño tinto da maceración, escórrese a carne e dóurase en aceite quente a lume manso. Salgamos. Engádese a cebola escorrida, os dentes de allo picados, a pementa negra, o ourego, o tomiño e o pirixel. Friximos 5 min. Régase co viño branco e déixase cocer nel unha hora a lume manso, virando e mexendo de cando en cando.
Limpamos e cortamos en anacos grandes as cenorias e os allos porros. Introdúcense no recipiente onde se fai o xabaril e coce todo 45 min.
Engádense as castañas depelicadas e enteiras, cocen sobre media hora a lume manso, atendendo a que non se desfagan para a presentación á hora de servir.
Notas
Esta vez usamos castañas asadas, peladas e conxeladas, que só coceron 10 min. A carne tamén estaba no conxelador.
Ningún comentario:
Publicar un comentario