XEADOS DE IOGURTE CON FROITOS DO BOSQUE Ingredientes
2 iogurtes naturais ou gregos de 125 g
150 g de froitos vermellos conxelados
2 culleradas sopeiras de azucre moído
Elaboración
Partimos os froitos do bosque grandes en anacos.
Nun recipiente mesturamos cun batedor o iogurte, os froitos e o azucre. Tritúrase até obtermos unha textura bastante homoxénea, deixando os froitos en anacos moi pequenos. Próbase para axustar o sabor doce.
Recheamos os moldes para polos e conxelamos o xeado 4 horas.
Sácanse os polos do molde e gárdanse no conxelador listos para servir no seu momento.
Notas
Poden mercarse conxelados os froitos ou conxelarmos nós arandos, grosellas, amoras, framboesas, amorodos ou morotes...
Para adozar o xeado substituímos o azucre por dátiles (3 ou 4) ou figos frescos moi maduros depelicados.
Ningún comentario:
Publicar un comentario