xoves, 22 de outubro de 2020

MEXILLÓNS CON PASTA NEGRA de MARISOL PINTOS

 

MEXILLÓNS CON PASTA NEGRA de MARISOL PINTOS 
 

Ingredientes mexillóns, 1’5 Kg viño branco, 1 vaso auga, 1 vaso loureiro, 3 follas allo porro, 1 cebola, 1 pemento vermello, 2 tomate, 2 pasta fresca negra, 250 g sal pementa negra aceite, 100 ml Elaboración Lávanse e límpanse as cunchas dos mexillóns. Quentamos a auga co viño e co loureiro. Ao ferver, cócense os mexillóns 5 min. Escunchámolos e retiramos as barbas. Resérvanse. Escoamos a auga da cocción. Cóbrese con aceite a base dun recipiente amplo, a lume manso friximos 15 min 
a cebola picada, o allo porro mais o pemento e o tomate en anacos. 
Sálgase e engádese a pementa. Deitamos a auga da cocción coada e, ao ferver, 
agréganse os mexillóns e a pasta, cocendo todo xunto o tempo que precise a pasta. 
Apágase o lume e repousa 5 min co recipiente tapado.
Sérvese quente.

Notas

A pasta pode ser seca, a fresca é máis saborosa.
De precisar máis auga para a cocción, engádese a ferver.

Ningún comentario:

Publicar un comentario