MEXILLÓNS CON PASTA NEGRA de MARISOL PINTOS
Ingredientes mexillóns, 1’5 Kg viño branco, 1 vaso auga, 1 vaso loureiro, 3 follas allo porro, 1 cebola, 1 pemento vermello, 2 tomate, 2 pasta fresca negra, 250 g sal pementa negra aceite, 100 ml Elaboración Lávanse e límpanse as cunchas dos mexillóns. Quentamos a auga co viño e co loureiro. Ao ferver, cócense os mexillóns 5 min. Escunchámolos e retiramos as barbas. Resérvanse. Escoamos a auga da cocción. Cóbrese con aceite a base dun recipiente amplo, a lume manso friximos 15 min
a cebola picada, o allo porro mais o pemento e o tomate en anacos.
Sálgase e engádese a pementa. Deitamos a auga da cocción coada e, ao ferver,
agréganse os mexillóns e a pasta, cocendo todo xunto o tempo que precise a pasta.
Apágase o lume e repousa 5 min co recipiente tapado. Sérvese quente. Notas A pasta pode ser seca, a fresca é máis saborosa. De precisar máis auga para a cocción, engádese a ferver.
Ningún comentario:
Publicar un comentario