MEXILLÓNS CON PASTA NEGRA de MARISOL PINTOS
Ingredientes
mexillóns, 1’5 Kg
viño branco, 1 vaso
auga, 1 vaso
loureiro, 3 follas
allo porro, 1
cebola, 1
pemento vermello, 2
tomate, 2
pasta fresca negra, 250 g
sal
pementa negra
aceite, 100 ml
Elaboración
Lávanse e límpanse as cunchas dos mexillóns.
Quentamos a auga co viño e co loureiro. Ao ferver, cócense os mexillóns 5 min.
Escunchámolos e retiramos as barbas. Resérvanse.
Escoamos a auga da cocción.
Cóbrese con aceite a base dun recipiente amplo, a lume manso friximos 15 min
a cebola picada, o allo porro mais o pemento e o tomate en anacos.
Sálgase e engádese a pementa. Deitamos a auga da cocción coada e, ao ferver,
agréganse os mexillóns e a pasta, cocendo todo xunto o tempo que precise a pasta.
Apágase o lume e repousa 5 min co recipiente tapado.
Sérvese quente.
Notas
A pasta pode ser seca, a fresca é máis saborosa.
De precisar máis auga para a cocción, engádese a ferver.
Ningún comentario:
Publicar un comentario