xoves, 22 de outubro de 2020

CREMA VOLTEADA PERUANA

 

CREMA VOLTEADA PERUANA

 

INGREDIENTES

Da crema

leite condensado: 400 ml

leite evaporado: 400 ml

ovos: 4

esencia de vainilla: 1 culleradiña (2'5 ml)

Caramelo

azucre: 120 g

auga: 50 ml

o zume de 1 limón

Elaboración

Nun recipiente de cristal, bótase o azucre, a auga e o zume de limón. Coce 4 min no microondas á máxima potencia, comprobamos se está feito o caramelo. De non estar, cócese minuto a minuto até adquirir unha cor escura, pero sen queimar o azucre: o caramelo queimado amarga, no canto de adozar. (O meu micro tarda 6 ou 7 min).

Acaramélase, cubrindo ben o interior, un molde de flan de oco ou tubo de 22 cm e déixase arrefecer.

Cun batedor de globo, reméxense os ovos co leite condensado, o evaporado e a vainilla.

Escóase a mestura dúas veces para eliminarmos calquera tipo de impureza, moi importante.

Vérquese ao xeito no molde co caramelo frío e cócese a baño maria no forno prequente a 180º por 1 hora e 30 min.

Cando arrefeza, déixase repousar no frigorífico 4 horas mínimo. Desmóldase virándoo e sérvese con caramelo por riba.


Notas

Máis saboroso é feito do día anterior.




Ningún comentario:

Publicar un comentario