mércores, 24 de abril de 2019

TORTIÑAS DE GARAVANZOS E CABACIÑO

TORTIÑAS DE GARAVANZOS E CABACIÑO

Cando non queremos consumir carne (ou tanta carne), hai alternativas saborosas, aínda que máis laboriosas: os garavanzos proporcionan un alto contido de carbohidratos, de fibra e unha porcentaxe elevada de proteínas vexetais.

Ingredientes

.- Das tortiñas
300 g de garavanzos
1 dente de allo
1 cabaciño
1 ceboleta
1 culleradiña de comiño moído
pirixel
1 ovo
3 culleradas de fariña
3 culleradas de pan relado
aceite de oliva
pementa
sal

.- Do mollo
1 iogurte natural
6 follas de menta
1 cullerada de AOVE (aceite de oliva virxe extra)
pementa
sal




Elaboración

.- Do mollo
- Bátese o iogurte co aceite, a menta picada e un chisco de sal e pementa. Repousa no frigorífico.

.- Das tortiñas
- Póñense os garavanzos en remollo na véspera para amolecelos. Escórrense e bótanse en auga a ferver con sal para coceren sobre 2 horas, até estaren tenros. Ben escorridos, esmáganse até obter un puré homoxéneo.
- Lavamos e, sen mondalo, relamos o cabaciño, que debe repousar 20 min. Apertámolo coas mans para que solte a auga. Pélase e pícase finamente a ceboleta, o allo e o pirixel.
- Mestúrase o puré de garavanzos co picado de ceboleta, allo, cabaciño e pirixel. Salgamos e sazóase coa pementa e o comiño.
- Agrégase o ovo batido, o pan relado, a fariña peneirada. Mesturamos ben e deixamos repousar na neveira unha hora para que a masa asente.
- Sepárase a masa en porcións e formamos tortiñas esmagándoas coas mans. Nunha tixola co aceite ben quente, frítense por tandas de 3 ou 4 durante un minuto por cada lado.
- Escórrense e sérvense co mollo.

Notas
. Poden ser garavanzos cocidos de bote. Máis saboroso é cocelos nós, tras un remollo mínimo de 12 horas. Na ola rápida, logo de comezar a asubiar, chegan 25 min de cocción. Nunha tradicional, precisan sobre 2 horas desde o comezo do fervor, sempre cobertos por auga. De precisar máis auga, debe estar quente ou a ferver, para que os garavanzos non endurezan.
. De preparar a masa na véspera da fritura, fica máis asentada.
. Consérvase perfectamente no frigorífico até 5 días.
. Para saíren as tortiñas do mesmo tamaño, recórtanse cun aro ou vaso.


Curiosidade
Menú do banquete celebrado en honra de Manuel Murguía o 2 de marzo de 1909 na Coruña.



Ningún comentario:

Publicar un comentario