mércores, 24 de abril de 2019

FLAN DE ARROZ CON CARAMELO LÍQUIDO

FLAN DE ARROZ CON CARAMELO LÍQUIDO

Co noso agradecimento a Mariajo SanJosé por ternos fornecido estas receitas... e tantas outras...

A gastronomía da Galiza emprega este cereal para diversos guisos e variadísimos pratos. Como sobremesa, a máis estendida e típica son as papas de arroz, pero esta sinxela e saborosa proposta varía a textura e o gusto dos tradicionais flans de ovo.

Tempo: 20 minutos + repouso

A.- Ingredientes e elaboración do flan
A medida é en cuncas de café ou vasos de iogurte:
1 medida de arroz pulverizado ou de fariña de arroz
1'5 de azucre
8 de leite enteiro
1 area de sal
3 ovos


1.- En primeiro lugar, prepárase o caramelo. Reservamos no molde.
2.- Nunha tarteira batemos o leite frío e os ovos. Engádese a fariña de arroz, remexendo até que non fiquen bolos. Logo bótanse o azucre e o sal e revolvemos todos os ingredientes.
3.- A lume medio, cócese a mestura, mexendo de contino para que non se pegue, até que ferva e resulte unha crema espesa.
4.- Deitamos o flan quente no molde caramelizado, déixase arrefriar a temperatura ambiente e, xa frío, repousará na parte baixa do frigorífico dúas horas mínimo.

B.- Ingredientes e preparación do caramelo
4 culleradas de azucre
25 ml de auga
o zume de medio limón

1.- Esténdese o azucre no molde de cristal onde vaiamos servir o flan, botamos a auga e o zume de limón.
2.- Métese o recipiente no microondas 4 minutos á máxima potencia, comprobamos se está feito o caramelo. De non estar, metemos de novo 1 min e así sucesivamente, até que adquira unha cor escura, pero sen queimar o azucre, pois o caramelo queimado amarga, no canto de adozar. (O meu micro tarda 6/7 min).

Notas

Se o recipiente é metálico, faise o caramelo á parte e esténdese no molde.
Podemos usar caramelo líquido comercial.
En vez de comprar a fariña de arroz, nun muíño de café moemos o arroz (que non sexa integral) até resultar un po fino.
O leite desnatado, no canto de enteiro, fai esta sobremesa máis lixeira, pero poténciase o sabor se, en vez de 8 medidas de leite enteiro, botamos 4 de desnatado e outras 4 de nata.
O flan sabe mellor ao outro día, pois gaña co repouso.


Ningún comentario:

Publicar un comentario