mércores, 24 de abril de 2019

CREMA DE FROITAS VERMELLAS

CREMA DE FROITAS VERMELLAS

"Amoriñas das silveiras que eu lle daba ao meu amor..."

Froita silvestre, froitos do bosque ou froitas bravas son a denominación popular que agrupa unha serie de froitas miúdas e comestíbeis que non se cultivaban, senón que medraban en gamallos, arbustos ou mesmo árbores bravas en valos, valados, camiños, bosques e fragas de todo o país. Adoitan ser bagas doces ou un chisco acedas, zumarentas e intensamente coloradas, coas que se elaboran zumes, marmeladas, tortas, iogurtes, xeados...
 
Actualmente, para uso gastronómico, cultívanse e comercialízanse como "froitas vermellas ou do bosque" ou co hiperónimo "bagas", entre as que se inclúen os arandos, arandos bravos ou uvas do monte que nacen da arandeira; as cereixas bravas da cerdeira brava; os abruños do abruñeiro ou ameixeira brava; a framboesa do framboeseiro; os amorodos, morodos, morogos, morangos ou morotes da amorodeira ou moroteira brava; as amoras da silva ou silveira; as bagas de sabugueiro do bieiteiro ou sabugueiro; o morote ou fartabellaco do érbedo; as grosellas da groselleira...


Ingredientes
300 g de froitas vermellas conxeladas
4 follas de xelatina natural (sen sabor)
6 iogurtes naturais
140 g de azucre moído
25 ml de auga a ferver

Elaboración
Desconxeladas as froitas, co batedor eléctrico reducímolas a puré.
Nunha fonte, cobertas con auga fría, póñense a remollo 10 min as follas de xelatina. Escórrense ben e, mexendo cun garfo, disólvense nos 25 ml de auga a ferver. Agregamos isto ao puré de froitas, remexendo até ficaren integrados.
Nun recipiente, batemos a man os 6 iogurtes e, a seguir, mesturamos coa crema de froitas. Engádese o azucre moído e cunha pa revolvemos con movementos envolventes até obter unha crema homoxénea.
Distribuímos en copas e déixanse arrefecer 4 horas no frigorífico antes de servir.

Notas
É cómodo usar froitos do bosque comerciais conxelados (grosellas vermellas e negras, framboesas, amoras, cereixas acedas, arandos...)
As bagas frescas de tempada son máis variadas e saborosas e conxelan ben.
Opcionalmente, adornamos con froitas ou cun chorro de caramelo líquido.

Ningún comentario:

Publicar un comentario