mércores, 24 de abril de 2019

ACELGAS CON FIGOS E NOCES

ACELGAS CON FIGOS E NOCES

Débolle a Iaqui, de Ogrobe, esta receita ben dun primeiro prato ou ben gornición dun segundo de carne ou peixe.
Un ingrediente é a cebola, que non todas son iguais, pois hai varios tipos con diferentes usos: cebola doce (para fritir en aros, gratinados e vexetais asados), cebola roxa (de sabor adocicado, úsase crúa en saladas, bocadillos ou guacamole), cebola branca (moi intensa de gusto e aroma, para mollos, aperitivos, chutneys e refogados); cebola amarela (a máis versátil e tradicional, de sabor forte e ácido que acentúa o seu aroma, consómese crúa, cocida, picada, en rodelas... en asados, refogados, mollos, sopas...); chalota (moi suave e doce, con baixo teor de acidez, para compotas, pratos suaves, vinagretas, gornicións e tortillas).

Ingredientes (4 persoas)
6 acelgas
2 dentes de allo
12 allos frescos ou tenros
2 cebolas
2 tomates
7 figos pasos
8 noces
aceite de oliva
sal
pementa
pirixel
3 patacas
aceite de oliva virxe extra


Elaboración

Do puré de pataca: Lávanse ben as patacas, cócense coa pel en auga abundante 25 min. De seren vellas, bótanse en auga fría; se son novas, en auga a ferver. O sal cómpre botarllo sempre logo de ferver a auga.
Xa cocidas, estónanse, trocéanse e pásanse polo pasapuré. Bótase pementa e régase cun chorriño de aceite. Mestúrase o puré e resérvase.

Das acelgas:
Lavadas, córtanse as pencas en dados e pícanse finamente as follas verdes.
Cócense 10 min en auga a ferver, cun chisco de sal.
Escórrense e resérvanse.
Picamos os allos pelados, as cebolas e os allos tenros, que refogamos en aceite a lume suave 10 min, mexendo para que non se peguen. Bótase sal e pementa. Engadimos os figos picados e os tomates relados, cociñando todo 10 min. Agréganse as acelgas escurridas e fritimos 5 min. Reservamos.

Nunha tixola quente e sen aceite, tóstante 1 min, mexendo, as noces peladas e partidas á metade.

Para empratar:
Como base unha porción de puré e enriba unha porción da mestura de verduras, salpícase coas noces e adórnase co perexil.
Sérvese quente.

Notas
No canto de figos, poden ser ameixas pasas.
Podemos empratar cun cortapastas.

Ningún comentario:

Publicar un comentario