ACELGAS
CON FIGOS E NOCES
Débolle
a Iaqui, de Ogrobe, esta receita ben dun primeiro prato ou ben
gornición dun segundo de carne ou peixe.
Un
ingrediente é a cebola,
que
non
todas son iguais, pois hai varios tipos con diferentes usos: cebola
doce (para fritir
en aros, gratinados e vexetais asados), cebola
roxa (de
sabor adocicado, úsase crúa
en saladas, bocadillos ou guacamole),
cebola branca
(moi
intensa de gusto e aroma, para
mollos, aperitivos, chutneys
e refogados); cebola
amarela (a
máis versátil e tradicional, de sabor forte e ácido que acentúa o
seu aroma, consómese crúa, cocida, picada, en rodelas... en asados,
refogados, mollos, sopas...); chalota
(moi
suave e doce, con baixo teor de acidez, para compotas, pratos suaves,
vinagretas, gornicións e tortillas).
Ingredientes
(4 persoas)
6
acelgas
2
dentes de allo
12
allos frescos ou tenros
2
cebolas
2
tomates
7
figos pasos
8
noces
aceite
de oliva
sal
pementa
pirixel
3
patacas
aceite
de oliva virxe extra
Elaboración
Do
puré
de pataca:
Lávanse ben as patacas, cócense coa pel en auga abundante 25 min.
De seren vellas, bótanse en auga fría; se son novas, en auga a
ferver. O sal cómpre botarllo sempre logo de ferver a auga.
Xa
cocidas, estónanse, trocéanse e pásanse polo pasapuré. Bótase
pementa e régase cun chorriño de aceite. Mestúrase o puré e
resérvase.
Das
acelgas:
Lavadas,
córtanse as pencas en dados e pícanse finamente as follas verdes.
Cócense
10 min en auga a ferver, cun chisco de sal.
Escórrense
e resérvanse.
Picamos
os allos pelados, as cebolas e os allos tenros, que refogamos en
aceite a lume suave 10 min, mexendo para que non se peguen. Bótase
sal e pementa. Engadimos os figos picados e os tomates relados,
cociñando todo 10 min. Agréganse as acelgas escurridas e fritimos 5
min. Reservamos.
Nunha
tixola quente e sen aceite, tóstante 1 min, mexendo, as noces
peladas e partidas á metade.
Para
empratar:
Como
base unha porción de puré e enriba unha porción da mestura de
verduras, salpícase coas noces e adórnase co perexil.
Sérvese
quente.
Notas
No
canto de figos, poden ser ameixas pasas.
Podemos
empratar cun cortapastas.
Ningún comentario:
Publicar un comentario