mércores, 24 de abril de 2019

TORTA DE CHOCOLATE BRANCO E CREMA DE LIMÓN

TORTA DE CHOCOLATE BRANCO E CREMA DE LIMÓN
Sobremesa dos xantares familiares na casa de Isabel Sanfiz, con base de torta de chocolate coberta de crema inglesa de limón.
Esta crema, de sabor natural e textura cremosa, perfecta para tortas e recheos, tamén marida moi ben con queixos, contrastando sabores.


TORTA CHOCOLATE BRANCO

Ingredientes e material
120 g de crema de queixo untábel (ou tipo philadelphia)
120 gr de chocolate branco
3 ovos
1 molde rectangular de papel de aluminio (24x36 cm aproximadamente)
manteiga para engraxar o molde

Preparación

Nun recipiente, a baño maría, derrétese o chocolate, bátense as xemas, mesturando co queixo e co chocolate. Engádense as claras montadas a punto de neve.
Bótase no molde rectangular, untado de manteiga, no forno prequente a 170ºC, coce durante 15 min. Báixase a temperatura a 160º C e coce outros 15 min.
Deixamos arrefecer.

CREMA DE LIMÓN
Ingredientes
4 ovos
2 culleradas de reladura de limón
240 g de azucre branco
zume de 2 limóns e de 2 mandarinas (ou 180 ml)
120 g de manteiga
1 pisco de sal

Preparación

Nun cazo que poida ir a baño maria, bátense os ovos co azucre e o sal.
Mestúranse coa reladura do limón e co zume coado de limón e mandarina, até ficaren ben incorporados.
Durante 15/290 min, cócese a mestura a baño maria coa auga a temperatura media baixa, sen que ferva en ningún momento, mexendo arreo cunhas varillas até a crema espesar e adquirir consistencia, sabendo que, unha vez fría, espesa máis. Se deixamos de remexer, sairán bolos.
Espesa a crema, engádese a manteiga a temperatura ambiente, cocendo 5 min máis, sen parar de mexer, até resultar unha mestura ben integrada.
Déixase enfriar. Esténdese por riba da torta de chocolate, fría tamén, sen sacala do molde de aluminio.
Repousa na neveira até o día seguinte e córtase no propio molde, rompendo os laterais.

Notas
De querermos crema de laranxa, substitúese a reladura e o zume de limón e mandarina por 200 ml de zume e reladura exclusivamente de laranxa.
A crema de limón consérvase no frigorífico durante un mes, nun bote hermeticamente cerrado, pero debe estar fría antes de embotar.



Ningún comentario:

Publicar un comentario