mércores, 24 de abril de 2019

CROQUETAS DE ESPINACAS E PIÑÓNS OU NOCES

CROQUETAS DE ESPINACAS E PIÑÓNS OU NOCES

Deliciosas mais laboriosas!


Ingredientes

. Da masa

400 g de espinacas frescas ou conxeladas
200 g de queixo (ao gusto), relado ou dadiños
1 cebola mediana
1 dente de allo
600 ml de leite
75 g de fariña
3 culleradas de manteiga
Aceite de oliva
Sal
Pementa moída
Noz moscada
100 g de piñóns ou noces

. Do rebozado

Fariña
Ovo batido
Pan relado




Elaboración
- Ponse a lume forte unha pota con auga e sal. Ao comezar o fervor, bótanse as espinacas lavadas e cocen 10 min desde que a auga volve a ferver. Escórrense e pícanse.
- A lume medio, douramos os piñóns na tixola até obter unha cor tostada.
- Nun recipiente, con 4 culleradas de aceite fritimos a lume medio cebola e allo picados moi finos.
- Agrégaselle a manteiga e a fariña peneirada, para non formar bolos, mexendo 2 min. Xa a lume suave, van as espinacas, reméxese, logo aos poucos o leite quente ou morno, sal, pementa, noz moscada, movendo arreo até obtermos unha bechamel espesa, que coce 20 ou 25 min.
- A masa está lista se ao remover se fan sucos que deixan ver o fondo.
- Fóra do lume, engádese o queixo e os piñóns ou noces, reméxese e esténdese a masa no molde para arrefriar a temperatura ambiente. Logo repousa unhas horas na neveira.
- Fórmanse as croquetas, rebózanse en fariña, ovo e pan relado.
- Frítense e sérvense quentes.

Notas
Saen sobre 30 croquetas.
As noces non se douran.
Importante: usar culler de pau todo o proceso para non se pegar a bechamel.
Conxelan ben.

Darlles forma:
- coa man: aconsellábel usar luvas.
- con dúas culleres para redondealas ou con pinzas de xeado.
- con manga pasteleira de boca ancha: métese a masa morna, fanse churros nunha fonte con pan relado abondo. Fría a masa, córtanse porcións do tamaño desexado.

Rebozalas:
- Pásanse por fariña, ovo batido e logo pan relado.
- De rebozalas dúas veces, a cobertura é máis grosa e rompen menos.
- O pan relado groso dá un acabado extra triscante.

Fritilas:
- En cantidades pequenas e case cobertas polo aceite ben quente, entre 175º e 180º: a temperatura é correcta se aparecen burbullas arredor da primeira croqueta ao botala na tixola.

Ningún comentario:

Publicar un comentario