mércores, 24 de abril de 2019

ABACATES RECHEOS

ABACATES RECHEOS
Da palabra náhuatl "ahuacatl"(cuxo significado etimolóxico era "froito do abacateiro" ou ben "testículo") chegaron ao galego varias denominacións para esta froita: abacate, aguacate ou avocado.
Orixinario de México, este produto recóllese de novembro a maio, sendo actualmente España o único país europeo produtor e exportador.
Na Galiza, danse moi ben os abacateiros e os abacates que producen Maxi e Chus en Palmeira son realmente deliciosos.
En xeral véndense verdes e para maduraren precisan 3 ou 4 días a temperatura ambiente, gardándoos nun lugar escuro, nunca na neveira, pois o frío frea a maduración. Están no seu punto cando cedan a unha suave presión cos dedos.

Ingredientes

BÁSICOS
4 abacates ou aguacates maduros
2 mazás Granny Smith ou outro tipo (vermellas), non moi doces
zume de 1 limón
1 cebola
aceite de oliva virxe extra (AOVE)
sal
pementa branca ou negra
2 ou 3 chiles

OPCIONAIS
200 gr de queixo Roquefort
1 lata pequena de caviar ou sucedáneo (ovas de lumpo, bacallau, salmón ou muxo)
vinagre
leituga
ovo cocido
pemento picante
follas de endivia

Preparación
Móndanse as mazás e a cebola, que partimos en anaquiños ou pasamos pola picadora.
Cortamos á metade os abacates, extráese o óso, cunha culler retírase a carne e pícase. Reservamos a casca.
Nun recipiente, mesturamos o aguacate, a mazá e a cebola picada, esparexendo o zume de limón para que non se oxiden, engadimos os chiles esmiuzados. Pasamos todo pola batedora, sálgase, botamos pementa e 50 ml de aceite, batendo até obter unha crema homoxénea.
De engadírmoslle o queixo, pártese en anacos pequenos, remexendo cun garfo. Faremos o mesmo de botarlle o caviar.

OPCIÓN 1: Untáse en tostas de pan como unha crema untábel.
OPCIÓN 2: Rechéanse as barquiñas de aguacate coa mestura e servimos a temperatura ambiente, con follas de leituga lavadas, escorridas e aliñadas e, opcionalmente, en cada prato un ovo cocido cortado á metade, cun chisco de sal, pemento picante e unha pinga de AOVE.
OPCIÓN 3: Rechear follas de endivia e servir a temperatura ambiente.

Notas
Pódese gardar na neveira, ben tapado para evitar a oxidación.

Ningún comentario:

Publicar un comentario