ABACATES RECHEOS
Da palabra náhuatl "ahuacatl"(cuxo
significado etimolóxico era "froito do abacateiro" ou ben
"testículo") chegaron ao galego varias denominacións para
esta froita: abacate, aguacate ou avocado.
Orixinario de México, este produto
recóllese de novembro a maio, sendo actualmente España o único
país europeo produtor e exportador.
Na Galiza, danse moi ben os abacateiros
e os abacates que producen Maxi e Chus en Palmeira son realmente
deliciosos.
En xeral véndense verdes e para
maduraren precisan 3 ou 4 días a temperatura ambiente, gardándoos
nun lugar escuro, nunca na neveira, pois o frío frea a maduración.
Están no seu punto cando cedan a unha suave presión cos dedos.
Ingredientes
BÁSICOS
4 abacates ou
aguacates maduros
2 mazás Granny
Smith ou outro tipo (vermellas), non moi doces
zume de 1 limón
1 cebola
aceite de oliva
virxe extra (AOVE)
sal
pementa branca ou
negra
2 ou 3 chiles
OPCIONAIS
200 gr de queixo
Roquefort
1
lata pequena de caviar ou sucedáneo (ovas de lumpo, bacallau,
salmón ou muxo)
vinagre
leituga
ovo cocido
pemento picante
follas de endivia
Preparación
Móndanse as mazás
e a cebola, que partimos en anaquiños ou pasamos pola picadora.
Cortamos á metade
os abacates, extráese o óso, cunha culler retírase a carne e
pícase. Reservamos a casca.
Nun recipiente,
mesturamos o aguacate, a mazá e a cebola picada, esparexendo o zume
de limón para que non se oxiden, engadimos os chiles esmiuzados.
Pasamos todo pola batedora, sálgase, botamos pementa e 50 ml de
aceite, batendo até obter unha crema homoxénea.
De engadírmoslle
o queixo, pártese en anacos pequenos, remexendo cun garfo. Faremos o
mesmo de botarlle o caviar.
OPCIÓN 1: Untáse
en tostas de pan como unha crema untábel.
OPCIÓN 2:
Rechéanse as barquiñas de aguacate coa mestura e servimos a
temperatura ambiente, con follas de leituga lavadas, escorridas e
aliñadas e, opcionalmente, en cada prato un ovo cocido cortado á
metade, cun chisco de sal, pemento picante e unha pinga de AOVE.
OPCIÓN 3: Rechear
follas de endivia e servir a temperatura ambiente.
Notas
Pódese gardar na
neveira, ben tapado para evitar a oxidación.
Ningún comentario:
Publicar un comentario