domingo, 22 de decembro de 2019

MOLLO PICANTE PARA PATACAS BRAVAS E TIGRES RABIOSOS!!!!!!

MOLLO PICANTE

Con esta salsa poden facerse patacas bravas ou tigres rabiosos (mexillóns picantes).

Ingredientes do mollo:
1 cebola grandeira
2 dentes de allo
1 cullerada de pemento doce
1 cullerada de pemento picante
1 chile
400 g de tomate triturado ou salsa de tomate
sal
aceite de oliva
8 g de azucre (opcional)



Elaboración:
Depelicamos e picamos miúda a cebola e o allo. Nunha tixola a lume suave, quéntase o aceite e cocemos a cebola durante 10 ou 15 min, até que amoleza e comece a acadar unha cor dourada. Engádense os allos, o pemento doce e o picante, o chile esmiuzado, o sal, o tomate e reméxese.
Cocíñase a lume lento 10 min. e pásase polo batedor, até obtermos un mollo espeso.
Se resulta moi denso, engadimos aceite de oliva virxe e reméxese.
De ser moi líquido, para espesalo, ponse de novo ao lume, bótase unha cullerada de pan relado, méxese e cociña 5 min.

Para patacas bravas, ingredientes:
1 Kg de patacas
aceite
sal
mollo
Depelícanse e córtanse en cadrados as patacas, sálganse e frítense en aceite quente. Frixidas, sácanse da tixola, escórrense, cóbrense coa salsa e sérvense ben quentes.

Para tigres rabiosos, ingredientes:
1 Kg de mexillóns
4 follas de loureiro
mollo
Logo de raspar e lavar os mexillóns, ábrense ao vapor, poñendo a lume alto unha tixola ou pota grande. Bótase o loureiro, sen engadir ningún tipo de líquido.
No recipiente quente, colócase unha capa de mexillóns que cubra o fondo. Co lume alto, deixamos que abran e cozan, mexendo a tixola ou pota.
Abertos e cocidos ao gusto (máis ou menos crus), retíranse a unha prata. Repítese o proceso até acabalos, os propios mexillóns van soltando algunha auga que serve para axudar a cocción dos outros.
Opción 1: Quitar unha das cunchas do bivalvo, deixar na outra a carne, estender o mollo por riba.
Opción 2: Retíranse os mexillóns das súas cunchas. Nun prato, cóbrense coa salsa.
Sérvense quentes ou fríos.

Notas:
De usar tomate fresco triturado, convén engadir unha cullerada de azucre para tirar a acidez do tomate.
De empregar salsa de tomate, non precisa do azucre.
De sobrar mollo, pode gardarse na neveira nun bote cerrado hermeticamente.

Ningún comentario:

Publicar un comentario