CACHELOS RECHEOS
A indicación xeográfica protexida
(IXP) Pataca de Galicia corresponde á especie Solanum
tuberosum L., da variedade Kennebec.
Receita de cachelos con recheo de atún
e queixo, para cuxa elaboración, cómpre cocelas ou asalas,
baldeiralas, rechealas e (volvelas a) enfornar.
Pódense servir de aperitivo, primeiro
prato ou simplemente como acompañamento.
Ingredientes
4 patacas medianas
115 gr de atún en conserva
4 liscos de queixo
mozzarella relada
4 culleradas de tomate frito
2 culleradas de AOVE (aceite de oliva
virxe extra)
sal
pementa negra
ourego
Elaboración
1. Escóllense patacas de tamaño
similar, lávanse ben fretando a tona baixo a billa para eliminar a
terra.
2. Secámolas e, sen depelicar,
envolvemos cada unha con papel de aluminio.
3. Prequéntase o forno a 200º.
Colócanse nun molde e enfórnanse 40 ou 50 min, consonte o tamaño.
Para sabermos se están ben cocidas, pínchanse cun escarvadentes.
4. Déixanse arrefecer 10 min, retírase
o papel de aluminio e arrefecen outros 10 min. Cortámolas
lonxitudinalmente.
5. Cunha culler, baldeiramos cada
metade, deixando sen extraer 5 mm de polpa arredor da tona, pois debe
quedar carne de pataca dabondo para non romperen ao mondalas ou
rechealas.
6. Estonámolas antes de rechear.
7. Nun bol, esmáganse e mestúranse a polpa das patacas, o atún escorrido, o queixo en anacos, o tomate frito, o sal, a pementa negra e o aceite.
8. Recheamos con esta mestura cada
metade, cubrindo cada unha cunha xenerosa capa de mozzarella relada,
ourego e pementa negra acabada de moer.
9. Prequéntase o forno a 200º.
Colocamos as patacas nunha bandexa con papel vexetal e enfórnanse
sobre 10 min. Ao fundirse e dourarse o queixo, sácanse do forno.
10. Sérvense acabadas de facer, ben
quentiñas.
Notas
Podemos cocer as patacas no microondas
ou nunha ola.
Para o recheo é posíbel usar
ingredientes variados: carne
picada cociñada, xamón,
queixos variados, cogumelos, verduras...
Se o recheo nos queda moi espeso,
dilúese cun chisco de leite frío.
Empregamos calquer tipo de queixo
relado, cheddar ou do que haxa pola neveira.
Resultan ben acompañadas de ensalada
mixta.
Ningún comentario:
Publicar un comentario