domingo, 22 de decembro de 2019

CACHELOS RECHEOS

CACHELOS RECHEOS

A indicación xeográfica protexida (IXP) Pataca de Galicia corresponde á especie Solanum tuberosum L., da variedade Kennebec.
Receita de cachelos con recheo de atún e queixo, para cuxa elaboración, cómpre cocelas ou asalas, baldeiralas, rechealas e (volvelas a) enfornar.
Pódense servir de aperitivo, primeiro prato ou simplemente como acompañamento.

Ingredientes

4 patacas medianas
115 gr de atún en conserva
4 liscos de queixo
mozzarella relada
4 culleradas de tomate frito
2 culleradas de AOVE (aceite de oliva virxe extra)
sal
pementa negra
ourego

Elaboración

1. Escóllense patacas de tamaño similar, lávanse ben fretando a tona baixo a billa para eliminar a terra.
2. Secámolas e, sen depelicar, envolvemos cada unha con papel de aluminio.
3. Prequéntase o forno a 200º. Colócanse nun molde e enfórnanse 40 ou 50 min, consonte o tamaño. Para sabermos se están ben cocidas, pínchanse cun escarvadentes.
4. Déixanse arrefecer 10 min, retírase o papel de aluminio e arrefecen outros 10 min. Cortámolas lonxitudinalmente.
5. Cunha culler, baldeiramos cada metade, deixando sen extraer 5 mm de polpa arredor da tona, pois debe quedar carne de pataca dabondo para non romperen ao mondalas ou rechealas.
6. Estonámolas antes de rechear.


7. Nun bol, esmáganse e mestúranse a polpa das patacas, o atún escorrido, o queixo en anacos, o tomate frito, o sal, a pementa negra e o aceite.
8. Recheamos con esta mestura cada metade, cubrindo cada unha cunha xenerosa capa de mozzarella relada, ourego e pementa negra acabada de moer.
9. Prequéntase o forno a 200º. Colocamos as patacas nunha bandexa con papel vexetal e enfórnanse sobre 10 min. Ao fundirse e dourarse o queixo, sácanse do forno.
10. Sérvense acabadas de facer, ben quentiñas.

Notas

Podemos cocer as patacas no microondas ou nunha ola.
Para o recheo é posíbel usar ingredientes variados: carne picada cociñada, xamón, queixos variados, cogumelos, verduras...
Se o recheo nos queda moi espeso, dilúese cun chisco de leite frío.
Empregamos calquer tipo de queixo relado, cheddar ou do que haxa pola neveira.
Resultan ben acompañadas de ensalada mixta.

Ningún comentario:

Publicar un comentario