domingo, 22 de decembro de 2019

SOBREMESA: VASIÑOS DE CHOCOLATE CON QUEIXO E GALLETAS

VASIÑOS DE CHOCOLATE, QUEIXO E GALLETAS

Como base usamos "oreos", as galletas tipo bocadillo consistentes en dúas galletas circulares de chocolate unidas por un recheo cremoso doce e branco.
Hai moitas marcas, pero a máis comercializada é a estadounidense Oreo, que, por metonimia, pasou a dar nome a este tipo de galletas, que sempre nos traen o recordo de cando na nosa infancia as abriamos e lambiamos o recheo.
Aínda que se poden elaborar na casa, nesta sobremesa usamos as que se comercializan.
É conveniente telas gardadas nun recipiente hermético na neveira, para evitarmos que a masa interior amoleza demasiado, polo que se conservan moito mellor.

Ingredientes para 8 vasiños

16 galletas tipo Oreo
150 g de chocolate para sobremesas
200 ml de nata líquida para montar ou crema de leite
175 g de queixo crema untábel natural
20 g de manteiga
30 g de azucre moído
1 iogurte natural
1 cullerada de vainilla líquida (opcional)
mini galletas tipo Oreo para decorar


Elaboración

. Déixanse as galletas e o queixo a temperatura ambiente 30 min para manipulalas mellor.
. Desmontamos as galletas: o recheo branco nunha cunca e as partes do chocolate noutra.
. Métense as partes de chocolate nunha bolsa de conxelar e esmagámolas pasando un rebolo, até quedaren ben trituradas. Resérvanse.
. Para facer a crema de chocolate, nun recipiente botamos o chocolate en anacos, a nata e a manteiga. Quéntase a baño maría e, ao comezar a ferver a nata, retírase do lume. Remexemos manualmente con batedor de globo até acadar unha textura homoxénea. Déixase arrefecer a temperatura ambiente.
. A parte branca (o recheo das galletas) mesturámolo co azucre, o iogurte, o queixo crema e a vainilla (opcional), mexendo co batedor manual.
. Batemos a crema de chocolate ben fría co batedor eléctrico de montar nata para facela máis cremosa.
. Móntanse os vasiños: unha cullerada sopeira de galleta moída, capa de crema de chocolate, capa de galleta moída, capa de crema de queixo.
. Gardamos os vasiños na neveira como mínimo dúas horas para adquiriren consistencia e firmeza.
. Á hora de servir, adornamos cunha mini galleta tipo Oreo.


Ningún comentario:

Publicar un comentario