TORTA
DE PIÑA CON CREMA DE IOGURTE
Esta
sinxela sobremesa resulta moi fresca, doce e saborosa. O día
anterior pode elaborarse a base, deixala que repouse no frigorífico
e engadir a crema de iogurte antes de servirmos.
Tempo
de preparación: 35 min
Ingredientes
e elaboración da torta
1
piña ben madura ou 6 toros de piña en xarope en conserva
120
g (6 culleradas) de leite condensado
2
ovos
200
g de queixo branco cremoso para untar
20
g de azucre moreno
manteiga
para engraxar o molde
Coa
axuda dun coitelo ben afiado, estónase a piña e tórase en anacos
de aproximadamente 1,5 cm de grosor, mais desbotando a parte dura do
centro. De querermos aforrar todo este choio, usamos as froitas dunha
lata de piña en conserva, mais a natural é máis sabedeira.
Úntase
o molde coa manteiga a temperatura ambiente e empóase co azucre
moreno, sobre o que colocamos as rodas de piña ben apertadas unhas
con outras.
Batemos
nun recipiente o leite condensado, os ovos e o queixo e deitamos esta
mestura sobre a piña.
Prequéntase
o forno a 200º C. Enfornamos a torta 30 min. Retírase do forno e
déixase repousar dous minutos. Pásase un coitelo arredor para
desapegar a torta dos laterais e abanéase o molde para desprendela
por abaixo.
Desmóldase
virando o molde sobre unha prata. Rematamos esparexendo por riba de
cada porción 1 cullerada de crema de iogurte.
Ingredientes
e elaboración da crema de iogurte
1
iogurte natural
1
cullerada de ron (15 ml)
1
cullerada de azucre branco moído (15 g)
1
cullerada do zume da piña (15 ml)
Nun
recipiente, mesturamos o iogurte co ron e co zume da piña. Engádese
o azucre e reméxese todo ben, até obtermos unha crema suave.
Notas
Pódese
variar a froita, con manga natural ou melocotón en xarope no canto
de piña.
En
vez de queixo
branco, queda moi ben con requeixo.
No
canto de torta, podemos facer pasteliños individuais en moldes
grandes de madalenas, ou en moldes pequenos, para o que cómpre
recortar a froita.
Empreguei
un recipiente rectangular de papel de aluminio. Desmóldase virándoo
nunha fonte ou rompendo os laterais.
Ningún comentario:
Publicar un comentario