IOGURTE DE BACALLAU CON
COULIS DE PEMENTOS
Un refrescante
primeiro prato, cuxa base é preciso preparar o día anterior.
A palabra coulis
é un empréstimo do francés que designa un suave puré elaborado
con marisco ou vexetais. Úsase como mollo e por veces como
ingrediente doutras cremas ou salsas.
Ingredientes
Base: Iogurte de bacallau
200 gr de lombo de bacallau desalgado
250 gr de iogurte natural
6 gr de ceboliño fresco
1/2 culleradiña de chiles secos moídos
1 dente de allo pequeno
30 ml de aceite de oliva virxe extra
60 gr de miolo de pan, mellor fresco
sal
Coulis de pementos
6 pementos do
piquillo en conserva
un chisco de
azucre
20 ml de aceite
de oliva virxe extra
sal
Elaboración
Da
base de iogurte
. Quentamos nunha ola auga cun chorriño
de aceite. Cando rompa o fervor, introdúcense os lombos de bacallau
desalgado, deixamos que recupere a temperatura e volva a ferver,
apagamos o lume.
. Déixase repousar na ola 5 min, a calor da auga cóceo sen deixalo seco e o peixe descónchase moi doadamente en lascas. Escórrese, retírase a pel e pártese en anacos.
. Nun recipiente colocamos o bacallau,
o iogurte, o ceboliño fresco picado, o allo pelado e picado sen o
xerme central, o chile, o aceite de oliva e uns 60 gr de miolo de pan
esmiuzado. Tritúrase a velocidade suave até acadar unha pasta
homoxénea e non moi líquida. De precisalo, engádese máis miolo de
pan. Salgamos.
. Os vasos de cristal onde vaiamos
servir recheámolos co iogurte de bacallau case até enriba, deixando
libres 2 ou 3 cm.
. Métense no frigorífico 24 horas
mínimo, para repousar e asentar a crema.
Do coulis:
. Escórrense os pementos, déitanse no
vaso do batedor, engádese o azucre, sal e os 20 ml de aceite de
oliva. Trituramos até obter unha mestura homoxénea.
. Énchense co coulis os vasos de
iogurte case até o bordo e repousan 2 horas na neveira.
. Sérvense fríos.
Notas
. O peixe cocíñase o tempo xusto,
para que non seque.
. O iogurte ha ser de calidade,
evitando o semi e o desnatado.
. O
azucre réstalle acidez ao coulis.
. Os
vasos de cristal de iogurte son recipientes idóneos.
.
Na neveira duran varios días, mais non se poden conxelar.
Ningún comentario:
Publicar un comentario