domingo, 22 de decembro de 2019

SALCHICHAS CON CASTAÑAS E MAZÁS

SALCHICHAS CON CASTAÑAS E MAZÁ

A castaña, alimento fundamental na dieta dos nosos antepasados, tivo un papel determinante na Galiza no desenvolvemento económico de moitos núcleos rurais. Os monxes dos mosteiros galegos fomentaron a plantación de castaños pola madeira e polos usos culinarios do froito, aínda que no séc. XIX cede protagonismo ao propagárense os cultivos procedentes de América (pataca e millo).
A alimentación a base de castañas foi básica durante moitos anos, mais actualmente empréganse como acompañante ou ingrediente nos pratos, en moitas elaboracións como fariña para pans ou masas, cremas, marmeladas, licores etc... A castaña conquistou a alta cociña da nosa gastronomía convertíndose nun dos ingredientes máis apreciados, principalmente como guarnición ou acompañamento de receitas con carne.
Ademais dos produtos outonizos como a castaña e a mazá, este prato principal resulta moito máis saboroso se as salchichas frescas proceden de porco alimentado con castañas.

Ingredientes

12 salchichas frescas
1 cebola
2 dentes de allo
125 ml de viño branco
250 ml de caldo de polo
100 g de castañas cocidas e depelicadas
100 ml de aceite de oliva
sal
pementa negra

Caldo de polo
1 carcasa de polo
Auga (1 litro)
sal

Para acompañar
4 mazás grandeiras non moi maduras
aceite de oliva

Elaboración

Na auga a ferver cun chisco de sal, cócese 30 min a carcasa de polo a lume medio alto.
Córtanse os allos en láminas e a cebola en tiras finas. Nunha tixola co aceite quente, fritimos a lume medio a cebola e os allos 12 min, mexendo de vez en cando.
Agréganse as salchichas que cociñarán 5 min, virándoas para que cozan polos dous lados. Vertemos o viño branco e durante 5 min deixámolo evaporar. Salgamos e esparexemos un chisco de pementa negra.
Bótanse as castañas e os 250 ml de caldo de polo, cociñando 15 min a lume lento.
Sérvense quentes.

Móndanse as mazás e pártense en anacos transversais e gordechos, que se friten nunha tixola co aceite quente, a lume alto, como se fosen patacas.

Notas
No canto de mazá, pode levar patacas frixidas ou arroz en branco.
Podemos usar castañas conxeladas (conxelan moi ben).

Ningún comentario:

Publicar un comentario