Máis unha das moitas receitas da miña
amiga Ricucha.
Ingredientes:
1 lata de piña en almibre de 400 g
peso neto
1 Kg de lombo de porco
pementa negra moída
100 ml de aceite de oliva
100 g de entreteto ou touciño
entrefebrado afumado
. Salgamos a carne e bótaselle a
pementa negra moída.
. Nun recipiente, quéntase 50 ml de
aceite. A lume forte e virándoo, dóurase o lombo por ambas as
partes durante 5 min para selalo. Xa dourado, reservámolo.
. Nunha bandexa para enfornar,
esténdense 50 ml de aceite e colócase a carne.
. Por enriba e polos lados do lombo,
cubrímolo coas lascas do entreteto. Sobre o touciño entrefebrado
afumado, colócanse as rodelas de piña por enriba e polos lados.
Bótase todo o almibre (ou caldo de azucre) da lata.
. No forno
prequente a 200º C, ásase durante 1 hora 15 min.
. Compróbase cun
pincho se está cocido. De non estalo, enfórnase 15 min máis.
. Sérvese quente,
partido en toros.
Notas:
Pódese empregar
xamón de porco celta no canto do entreteto.
Ningún comentario:
Publicar un comentario