mércores, 18 de marzo de 2020

SALMÓN RECHEO EN PAPILLOTA


SALMÓN RECHEO EN PAPILLOTA

Ingredientes:
1 salmón aberto en libro e desespiñado, pero coa pel
100 g de xamón curado
200 g de champiñóns laminados
250 de gambas ou lagostiños pelados e crus
aceite
sal
papel de aluminio
manteiga



Preparación:
Na peixaría deben tirar a espiña central. Como sempre queda algunha espiña, arrancámolas con pinza de depilar até que, ao pasar a man, nin se noten nin pinchen.
Úntase con manteiga o papel de aluminio e poñemos o peixe aberto coa pel para abaixo.
Sálgase o salmón e úntase con aceite.
Nunha metade esténdese unha capa de lascas de xamón, por riba outra de champiñóns laminados e logo outra cos lagostiños ou gambas en anacos.
Cérrase o salmón e envólvese en papillota moi fortemente co papel de aluminio.
No forno prequente a 180º ásase durante 45 min.
Retírase o papel e sérvese quente.

Notas:
Esta receita fornecida pola miña biblioteca gastronómica particular, a miña amiga Ricucha, pódese facer con troita asalmonada grande.

Ningún comentario:

Publicar un comentario