SALMÓN
RECHEO EN PAPILLOTA
Ingredientes:
1 salmón
aberto en libro e desespiñado, pero coa pel
100 g de xamón curado
200 g de champiñóns
laminados
250 de gambas ou lagostiños
pelados e crus
aceite
sal
papel de aluminio
manteiga
Preparación:
Na
peixaría deben tirar a espiña central. Como sempre queda algunha
espiña, arrancámolas con pinza de depilar até que, ao pasar a man,
nin se noten nin pinchen.
Úntase
con manteiga o papel de aluminio e poñemos o peixe aberto coa pel
para abaixo.
Sálgase o salmón e úntase
con aceite.
Nunha metade esténdese unha
capa de lascas de xamón, por riba outra de champiñóns laminados e
logo outra cos lagostiños ou gambas en anacos.
Cérrase o salmón e
envólvese en papillota moi fortemente co papel de aluminio.
No forno prequente a 180º
ásase durante 45 min.
Retírase o papel e sérvese
quente.
Notas:
Esta receita fornecida pola miña biblioteca
gastronómica particular, a miña amiga Ricucha, pódese facer con
troita asalmonada grande.
Ningún comentario:
Publicar un comentario