CHUPACHÚS DE TOMATE CEREIXA
CARAMELIZADO CON SÉSAMO
Obrigada a Puri, enfermeira do HULA, que me pasou a receita!!!!
Ingredientes:
250 g de tomates cereixa
5 culleradas de azucre moreno
3 culleradas de auga
sementes de sésamo
paus para espetadas ou escarvadentes
opcional: 2 rebandas grosas de pan
reseso ou un chisco de aceite
Nunha cunca ou vaso bótase o sésamo
cunha altura de 4 cm, para somerxer os tomates.
Deitamos a auga e o azucre nunha pota
pequena, quentando a lume medio até que comecen a saír burbullas.
Cómpre menear o recipiente para mover o caramelo sen usar culler. Ao
ferver, consérvase a lume manso.
Erguemos un pouco a pota dun lado para
mergullar no xarope cada tomate até a metade, virándoo para que se
molle ben. Inmediatamente somérxese nas sementes de sésamo para
recubrir a parte caramelizada. Repítese o proceso con cada tomate.
Para servilos, espétanse nunha rebanda
grosa de pan reseso ou colócanse nun prato, para o que cómpre
untalo cun pouco de aceite antes de depositar os tomates para evitar
que se peguen.
Notas:
En
vez de sésamo, poden recubrirse de cáñamo, chía, pó de pistacho
ou amenda moída.
De
seren longos os paus de espetada pártense en dous.
Ningún comentario:
Publicar un comentario