xoves, 8 de febreiro de 2018

TORTA DE VERDURAS

TORTA DE VERDURAS
 
Este prato é unha torta aberta de masa, con recheo a base de ovos e leite e con diversos ingredientes (verduras cortadas e /ou produtos como panceta ou xamón, salmón...), acrescentando sempre un queixo. Embora ser a súa orixe a Alsacia-Lorena, actualmente cocíñase en todo o mundo.

Ingredientes
250 gr de masa de follado, de masa crebada ou pasta brisa
4 ovos
250 cl de leite
sal
pimenta negra ou branca
150 g de queixo parmesano relado ou ben catro lonchas de queixo de derreter
500 gr de verduras, mesturando feixóns verdes, chícharos, cenorias, cabaciño, allos porros, champiñóns, acelgas, cabaza, etc...
100 g de panceta ou de xamón serrano ou cocido, en taquiños

Tempo
40 min de preparación e 35 min de forno

Xeito de facelo
Cócense e sálganse as diferentes verduras por separado. Déixanse arrefecer e escórrense moi ben.
Nun recipiente, bátense os ovos co leite frío, sal e pimenta. Engadimos as verduras troceadas e frías, o queixo relado ou en anacos pequenos, remexendo todo xunto.
Fórrase con papel de forno un molde, esténdese enriba a masa, cubrindo as paredes. De ser masa de follado, pícase cun garfo.
Bótase a mestura e acomódanse os ingredientes cun garfo.
Co forno prequente, cócese a 180º durante 35 min, pero se é masa de follado, a temperatura será 200ºC.
O recheo debe quedar callado e a masa cocida.

Notas
A torta pódese tomar quente ou fria.
Adoito botar catro verduras diferentes. Moi importante cocelas por separado.
O queixo pode ser parmesano, gruyère, camembert, roquefort ou brie.
O ideal é usar masa caseira, xa de follado, xa crebada ou brisa, indistintamente. Calquera delas conxela ben.
A crebada e a brisa son a mesma masa: nin incha nin sobe.
A masa de follado incha e sobe, para que non levante, pícase cun garfo antes de enfornar.
O follado é ideal para sobremesas doces, empanadas e tortas que pretendan resultar milfollas; a masa crebada úsase para pasteis e tortas de verdura ou carne.
Se ao traballarmos calquera destas masas, queda moi mol, o mellor é metela de novo un pouco na neveira. Nunca engadiremos fariña, pois provoca que a masa endureza e se estrague.

Ningún comentario:

Publicar un comentario