xoves, 8 de febreiro de 2018

BARCOS DE ENDIVIAS CON TZATZIKI DE CABACIÑO

BARCOS DE ENDIVIAS CON TZATZIKI DE CABACIÑO

O tzatziki é unha salsa grega usada como aperitivo ou como acompañante de variados pratos de carne, en especial de polo.
A receita orixinaria emprega o cogombro, pero na casa resúltanos dun sabor moi forte, polo que a nosa preferencia é usar como ingrediente o cabaciño, que suaviza o sabor e en nada desmerece o resultado.

Ingredientes
.- 1 cabaciño de 1/2 Kg
.- 2 iogurtes gregos naturais
.- 3 dentes de allo moi picados e esmagados
.- 2 culleradas de vinagre de viño tinto ou de vinagre tipo Módena
.- 2 culleradas de aceite de oliva virxe extra
.- pementa negra
.- sal
.- zume de medio limón
.- 24 follas de endivia lavadas e secas.

Tempo
1 hora de preparación e 2 horas de neveira

Xeito de elaboración
1.- Lávase moi ben o cabaciño e quítanselle as cabezas. Rélase, sen descascalo, cun relador groso, para que resulten unha especie de fideos. Colócanse nun escorredor e bótaselles sal. Déixanse repousar durante media hora para que solten a auga e logo escórrense ben.
2.- Nun recipiente deitamos os dous iogurtes, os dentes de allo moi picadiños e esmagados no morteiro, o vinagre, o aceite, o cabaciño relado e escorrido, a pementa e o zume do medio limón. Mestúrase todo moi ben cunha culler ou espátula de pau.
3.- Cómpre que o tzatziki repouse no frigorífico como mínimo dúas horas.
4.- Esfóllanse as endivias, lávanse e sécanse. Escollemos as follas máis grandes que se enchen co mollo xa frío e repousado.
5.- Pódese adornar cada barquiño de endivias recheas con olivas negras.

Notas
En caso de ser un cabaciño moi grande e a pel resulte dura, estónase e quítanselle as pebidas. Rélase só a parte branca, aínda que o tzatziki queda moi lucido cos toques verdes da pel do cabaciño.
De querermos facer a receita orixinaria, cómpre empregar un cogombro grande, descascado, sen sementes e relado, deixándoo escorrer tamén para quitarlle o exceso de auga.
Pode ser gornición de carnes, ou, no canto de endivias, levar outro acompañamento: unhas tortiñas de millo ou de trigo (tipo mexicanas); con pan durum; rechear moldes de masa de follado, ou mesmo servir nunha cunca o tzatziki só, adornado cunha folla de menta ou de herbaboa.
Os barquiños deben servirse fríos. 

Ningún comentario:

Publicar un comentario