BRAZO DE CIGANO RECHEO DE LAGOSTIÑOS
MASA
BASE PARA O BRAZO:
Ingredientes
5
claras de ovo
2
xemas
100
gramos de azucre
1
sobre de levadura
100
gramos de fariña
reladura
dun limón
Xeito de facelo
1.- Batemos
as claras a punto de neve, cando xa estean, engadímoslle moi amodo o
azucre, e, sen deixar de remexer, o sobre de levadura, a reladura do
limón, a fariña ben peneirada para que vaia aireada, e as dúas
xemas.
2.- Nunha
bandexa de forno, moi ben untada con manteiga, aínda que é moito
mellor forrala cun papel de cocción de forno, botamos a mestura ben
estendida.
3.- Prequentamos o forno a 200ºC, metemos a bandexa coa mestura durante 6 minutos exactos.
4.- Pasado este tempo, sacámola do forno e cubrimos a masa xa cocida cun pano húmido durante 5 minutos.
3.- Prequentamos o forno a 200ºC, metemos a bandexa coa mestura durante 6 minutos exactos.
4.- Pasado este tempo, sacámola do forno e cubrimos a masa xa cocida cun pano húmido durante 5 minutos.
5.- Quitamos o pano e enrolamos a base. De ter usado papel de forno, o propio papel sérvenos para enrolar e deixar cerrado como un caramelo, mentres arrefece.
Así queda preparada para rechear do que nós queiramos, pode ser dóce ou salgado.
Cómpre agradecerlle a Merche Pintos terme dado esta receita da base do brazo: exacta e impecábel!!!.
RECHEO:
Ingredientes
450 gramos de maionesa (moito mellor feita na casa)
450 gramos de maionesa (moito mellor feita na casa)
50
gramos de olivas cortadas en rodeliñas moi finas
400
gramos de gambas ou lagostiños cocidos e pelados (só as colas)
leituga
partida á xuliana
ovo
fiado para adornar (opcional; substitúo o ovo por unha moi lixeira capa de maionesa)
tomates
tipo cherry para adornar
alcaparras
(opcional; non llas boto, resultan demasiado fortes)
follas
de leituga para colocar como base
Xeito de facelo
Xeito de facelo
1.- Desenrolamos
con moito coidado a base, quitándolle o papel de cocción. Esténdese
por dentro moi ao xeito unha pouca maionesa para evitar que rompa.
2.- Engádese unha capa de leituga partida á xuliana, espárcense os
lagostiños ou gambas en anacos non moi pequenos, as olivas en
rodeliñas moi finas e de novo unha capa de maionesa.
3.- Enrólase ben
enrolado e con moito coidado, colócase nunha prata recoberta de
follas de leituga. 4.- Úntase con maionesa por fóra e colócanselle os tomatiños cherry, pementos do piquillo, olivas ou lagostiños. Déixase repousar no frigorífico como mínimo tres horas.
O recheo é unha achega da miña amiga Cati Silva, a quen lle agradezo moito este prato que tanto éxito ten na miña familia de Lérez todas as Noiteboas.
Ningún comentario:
Publicar un comentario