mércores, 28 de decembro de 2016

BRAZO DE CIGANO RECHEO DE LAGOSTIÑOS


BRAZO DE CIGANO RECHEO DE LAGOSTIÑOS
Para Marta Dios, porque lle gusta tanto...

MASA BASE PARA O BRAZO:
Ingredientes
5 claras de ovo
2 xemas
100 gramos de azucre
1 sobre de levadura
100 gramos de fariña
reladura dun limón


Xeito de facelo
1.- Batemos as claras a punto de neve, cando xa estean, engadímoslle moi amodo o azucre, e, sen deixar de remexer, o sobre de levadura, a reladura do limón, a fariña ben peneirada para que vaia aireada, e as dúas xemas.

2.- Nunha bandexa de forno, moi ben untada con manteiga, aínda que é moito mellor forrala cun papel de cocción de forno, botamos a mestura ben estendida.


3.- Prequentamos o forno a 200ºC, metemos a bandexa coa mestura durante 6 minutos exactos. 
 
4.- Pasado este tempo, sacámola do forno e cubrimos a masa xa cocida cun pano húmido durante 5 minutos.

 
5.- Quitamos o pano e enrolamos a base. De ter usado papel de forno, o propio papel sérvenos para enrolar e deixar cerrado como un caramelo, mentres arrefece. 

 Así queda preparada para rechear do que nós queiramos, pode ser dóce ou salgado.

Cómpre agradecerlle a Merche Pintos terme dado esta receita da base do brazo: exacta e impecábel!!!.

RECHEO:
 Ingredientes
450 gramos de maionesa (moito mellor feita na casa)
50 gramos de olivas cortadas en rodeliñas moi finas
400 gramos de gambas ou lagostiños cocidos e pelados (só as colas)
leituga partida á xuliana
ovo fiado para adornar (opcional; substitúo o ovo por unha moi lixeira capa de maionesa)
tomates tipo cherry para adornar
alcaparras (opcional; non llas boto, resultan demasiado fortes)
follas de leituga para colocar como base

Xeito de facelo
1.- Desenrolamos con moito coidado a base, quitándolle o papel de cocción. Esténdese por dentro moi ao xeito unha pouca maionesa para evitar que rompa.
2.- Engádese unha capa de leituga partida á xuliana, espárcense os lagostiños ou gambas en anacos non moi pequenos, as olivas en rodeliñas moi finas e de novo unha capa de maionesa.
 
 3.-  Enrólase ben enrolado e con moito coidado, colócase nunha prata recoberta de follas de leituga. 
 4.- Úntase con maionesa por fóra e colócanselle os tomatiños cherry, pementos do piquillo, olivas ou lagostiños. Déixase repousar no frigorífico como mínimo tres horas.

O recheo é unha achega da miña amiga Cati Silva, a quen lle agradezo moito este prato que tanto éxito ten na miña familia de Lérez todas as Noiteboas.

Ningún comentario:

Publicar un comentario