TARTA DE SANTIAGO OU TARTA DE AMENDOA
Receita orixinaria
da pastelaría La Palma de A Estrada, a través dunha filla.
8 ovos
½ Kg de améndoa moída (O mellor é
comprar a améndoa e moela logo)
1/2 Kg de azucre
1 boa cullerada de canela
sal
manteiga
Separamos as claras das xemas e
batémolas até lograr un consistente punto de neve. O ideal sería
batelas a man, pero se non temos paciencia, tempo, práctica de
bater, na batedora eléctrica quedan ben. Botarémoslle unhas areíñas
de sal para que o punto de neve quede consistente. Se ao dármoslle a
volta ao recipiente en que se bateron, as claras non caen, é que o
punto de neve está ben feito... Déixanse á parte. Noutro
recipiente bátense a man as xemas mesturadas co sucre, logo engádese a
améndoa, reméxese ben, a seguir a canela, e volvemos a remexer.
Engádense as claras a este mexunxe e
mestúrase todo moi ben cunha culler ou cun garfo, a eleizón de quen
o faga.
O forno debe estar prequentado polo
menos durante quince minutos.
Úntase con manteiga un molde redondo,
duns tres ou catro centímetros de alto, espolvoréase cun chisco de
fariña, bótase o mexunxe, e métese ao forno media hora a 160º
centígrados. Procuraremos non abrir o forno mentres coza a tarta
para que quede ben cocida, se vemos que se pasa por riba, podemos
cubrila cunha folla de aluminio para que non se queime.
Se queremos meterlle o detalliño da
cruz das ordes de cabaleiros de Santiago, cubrirémola con azucre
lustre debuxando no medio a figura da cruz de Santiago.
Ningún comentario:
Publicar un comentario