venres, 15 de outubro de 2021

 CONSERVA DE XARDA EN VINAGRETA

A mellor época da xarda é de febreiro a maio, cando máis rica está e máis barata.

Ingredientes

 .- xardas, mínimo 3

4 dentes de allo

600 ml de Aove

2 ou 3 follas de loureiro

pementa en grao, negra e rosa

romeu fresco

tomiño fresco

175 ml de vinagre de mazá

A xarda ten que estar limpa, sen cabeza e aberta á metade.

Elaboración

1.- Cocemos a xarda en auga con loureiro e sal durante 5 minutos desde que comece o fervor

2.- Fría xa a xarda, elimínanse as espiñas e a pel, procurando deixar os lombos enteiros,

3.- Nunha pota ponse o aceite, vinagre, pementas, loureiro, dentes de allo laminados, sal, romeu e tomiño. Déixase ferver e báixase o lume ao mínimo (máis ou menos 3 sobre 10), deixando a esta tempresatura sobre 10 minutos. Apágase o lume e déixase arrefecer ou temperar.

4.- Colócanse os lombos de xarda limpos nun recipiente, a poder ser de cristal, con tapa con moito xeito e cóbrese coa vinagreta. 

5.- Déixase tapado na neveira un mínimo de 24 horas para que repouse, antes de comer ou envasar. Consérvase na neveira tapada sobre 10 días e pode embotarse.


Ningún comentario:

Publicar un comentario