MASA DE CROQUETAS DE XAMÓN E QUEIXO NO MICROONDAS MÁIS UNHA VARIANTE DE ESPINACAS CON QUEIXO DE CABRALES
Ingredientes
65 g de fariña de trigo
1 cebola pequena
75 g de xamón serrano
75 g de queixo manchego tenro
2 ovos
500 ml de leite
65 ml de Aove
pan relado
sal
pementa
Elaboración
1.- Pica o xamón en anacos moi pequenos, rela o queixo, pica a cebola e reserva
2.- Nun bol apto para microondas, con 3 litros de capacidade, pon o Aove, a cebola picada, e un chisco de sal. Mestura ben e quenta sen tapar 3 minutos a 800 W
3.- Engade a fariña, mestura ben co garfo e quenta 1 minuto 30 segundos a 800 W
4.- Verque o leite, sal, pementa, quenta en dúas quendas de 3 minutos a 800 W
5.- Agora a bechamel estará espesa, tritura co batedor para desfacer os bolos.
6.- Engade o xamón e o queixo relado. Mestura ben e quenta 2 minutos a 800 W. Rectifica o sal. Quenta outros 2 minutos a 800 W.
7.- Deixa enfriar a masa no mesmo recipiente, iso di a receita, mais eu pasei a masa a un recipiente rectangular.
8.- Dá forma ás croquetas. Rebózaas en fariña, ovo e pan relado.
9.- Conxela as que non vaias usar.
VARIANTE DE ESPINACAS CON QUEIXO DE CABRALES
Os mesmos ingredientes da anterior receita, agás o xamón e o queixo, que substituíremos por 100 g de espinacas cocidas e escorridas e por 75 g de queixo de Cabrales ou queixo azul.
Ningún comentario:
Publicar un comentario