TORTIÑAS DE CENOURA
Receita de Anna, sacada do seu blog https://www.annarecetasfaciles.com/
Ingredientes
200 g de cenouras (sobre 3 ou 4 cenouras)
150 g de fariña de trigo
100 ml de leite
2 ovos
aceite
50 g de azucre moreno
1/2 culleradiña de canela
1/2 culleradiña de noz moscada
8 g de lévedo en po (1/2 do sobre habitual)
1 pisco de sal
Elaboración
1.- Móndanse e rélanse as cenouras
2.- Mestúranse os ingredientes seguintes: ovos batidos + azucre + leite + canela + noz moscada + sal. Bátense ben A MAN cun batedor de globo, A MAN
3.- Engádese a cenoura relada, mestúrase, a fariña peneirada e, ao xeito, o lévedo. Remexemos até integrar todo.
4.- Untamos unha tixola con aceite, só untada. Quentamos a lume medio (sobre 6.5/7 de mando sobre 10). Colocamos culleradas de masa na tixola sen que se toquen (sobre 4)
5.- Cocíñanse a lume medio por un lado até que aparezan burbulliñas na masa. Víranse e frítense polo outro lado.
6.- Quentes é como máis ricas están, poden cubrirse de marmeladas variadas.
7.- De sobrar masa, pódese gardar no frigo tres ou catro días e facer as tortiñas cando se vaian consumir. Así están quentes.
Ningún comentario:
Publicar un comentario