PATÉ DE CHAMPIÑÓNS E NOCES
Ingredientes
300 g de champiñóns
1 cebola branca picada moi miúda
2 dentes de allo picados
30 g de noces, sen casca e picadas
50 g de miolo de pan sen a codia
30 ml de AOVE
sal
pementa negra
Elaboración
1.- Lavar e torar os champiñóns.
2.- Nunha tixola, co aceite quente, ásase a cebola e os allos a lume manso até ficar translúcida, sobre 5 min aproximadamente.
3.- Bótase sal e pementa á vontade.
4.- Engádense os champiñóns, mestúrase e cociña todo xunto sobre min, até estaren dourados.
5.- Nun recipiente, déitase a mestura quente, o miolo de pan esmiuzado, as noces picadas, un chorro de AOVE.
6.- Bátese co batedor eléctrico até obtermos unha mestura homoxénea.
7.- Compróbase o sal e a pimenta.
8.- Consérvase no frigo. O sabor aséntase dun día para outro.
Ningún comentario:
Publicar un comentario