domingo, 19 de xuño de 2022

PATÉ DE CHAMPIÑÓNS E NOCES

 PATÉ DE CHAMPIÑÓNS E NOCES

Ingredientes 

300 g de champiñóns 

1 cebola branca picada moi miúda

2 dentes de allo picados

30 g de noces, sen casca e picadas

50 g de miolo de pan sen a codia

30 ml de AOVE

sal

pementa negra

 

Elaboración

1.- Lavar e torar os champiñóns.

2.- Nunha tixola, co aceite quente, ásase a cebola e os allos a lume manso até ficar  translúcida, sobre 5 min aproximadamente.

3.- Bótase sal e pementa á vontade.

4.- Engádense os champiñóns, mestúrase e cociña todo xunto sobre   min, até estaren dourados.

5.- Nun recipiente, déitase a mestura quente, o miolo de pan esmiuzado, as noces picadas, un chorro de AOVE.

6.- Bátese co batedor eléctrico até obtermos unha mestura homoxénea.

7.- Compróbase o sal e a pimenta.

8.- Consérvase no frigo. O sabor aséntase dun día para outro. 

Ningún comentario:

Publicar un comentario