domingo, 19 de xuño de 2022

BACALLAU SKREI DE RICUCHA

 BACALLAU SKREI DE RICUCHA

Marzo de 2022

O SKREI é un bacallau nómada. "Skrei" significa"nómada" en noruegués antigo. Este peixa migra desde as frías aguas do mar de Barents en Noruega cara ás illas Lofoten, onde desova e onde se captura nos meses máis fríos do ano. 

Este peixe está en comida desde febreiro até principios de abril, que é cando se pode adquirir no mercado. Tamén se pode conxelar e conserva todas as súas propiedades.

 

Ingredientes para tres persoas 

Bacallau fresco Skrei, un toro por persoa

2 cebolas grandeiras

2 pementos vermellos grandeiros

3 patacas medianeiras

aceite

sal

 

Elaboración

1.-  Pártese a cebola en aros e fríxese en aceite quente, moi ao xeito, a lume moi manso, até ficar cociñada e case dourada. Retírase a cebola do aceite e resérvase.

2.-  Fríxense as patacas cortadas á panadeira cun chisco de sal durante 2 ou 3 minutos.

3.- Fríxense os pementos en tiras, poden fritirse xunto coas patacas, mais eu prefiro fritir os pementos no aceite das cebolas.

4.- Nun recipiente para o forno colócanse dúas capas da patacas á panadeira fritas por fóra.

5.- Sobre as patacas esténdese a cebola mesturada cos pementos, formando outra capa que cubra as patacas. Por riba, van os toros de bacallau fresco. Sálgase o bacallau e por riba éstrase o aceite de frixir cebola e pemento.

6.- Métese no forno prequente a 180º durante 15 minutos. Comprobar se está no punto de cocción e, de non estar, cociñar outros 5 minutos.

7.- Servir quente.

Ningún comentario:

Publicar un comentario