BISCOITO
NOVELÚAS
Para realizar este biscoito pártese da
"masa nai" que che pasa unha persoa para a que ti es
especial.
Esa persoa deséxache paz, saúde e as
doces sensacións que ti percibes ao recibilo.....
FORMA
DE ELABORACIÓN:
XOVES: Comeza nun xoves
(día que a recibes): bótase a "masa nai" nun bol de maior
tamaño engadindo un vaso de azucre e outro de fariña (non se
mestura).
VENRES:
mestúrase cunha culler de madeira.
SÁBADO:
non se toca.
DOMINGO:
non se toca.
LUNS:
engádese un vaso de azucre, un de leite e outro de fariña (non se
mestura).
MARTES:
mestúrase ben cunha culler de madeira.
MÉRCORES:
non se toca.
XOVES:
non se toca.
VENRES:
non se toca.
SÁBADO:
repártese a "masa nai" en catro partes, apartando tres
vasos de "masa nai" para tres persoas especiais para ti.
Gárdanse nun recipiente pequeno e entréganselle o xoves seguinte.
Cóllese a túa parte e engádeselle o seguinte:
2 vasos de fariña
1 vaso de azucre
1 vaso de aceite (xirasol ou de oliva)
1 vaso de leite
1 vaso de noces ou améndoas picadas
180 gr de
pasas de corinto
1 sobre de levadura
2 ovos
1 mazá troceada
un chisco de sal
un chisco de canela
un chisco de
vainilla
Mestúrase todo ben cunha culler de madeira, ponse no forno prequente
a 180º durante 30 min. O molde debe ir forrado de papel de forno,
ou engraxado con manteiga para non se pegar o biscoito.
Ningún comentario:
Publicar un comentario