mércores, 9 de novembro de 2016

CHAMPIÑÓNS RECHEOS DE PILI-SECRETARÍA

CHAMPIÑÓNS RECHEOS DE PILI-SECRETARÍA

Ingredientes

.- champiñóns grandes
.- aceite
.- unha cebola e media
.- allos
.- dúas ou tres lonchas de xamón cocido
.- dúas ou tres lonchas de xamón serrano
.- sal
.- ½ vaso de viño branco
.- pementa branca moída

Como facelos

Lavamos os champiñóns e arrincámoslles o pedúnculo ou pé. Cortamos todos os pedúnculos en anaquiños pequenos.
Nunha tixola botamos un chisco de aceite e cocemos alí unha das cebolas moi picadiña. Engadimos os pés dos champis en anaquiños, e as dúas ou tres lonchas de xamón cocido en anacos pequeniños tamén. Reméxese todo xunto e refógase ben. Frita esta zaragallada, rechéanse con ela os champiñóns e bótaselles unha “chispiña” de pementa branca e de sal. RESÉRVANSE.
Nun pouco de aceite nunha cazola, pochamos un dente de allo moi picadiño e media cebola moi picada. Logo colocamos dentro da cazola os champiñóns coa zaragallada cara arriba, engadimos medio vaso de viño branco, a poder ser albariño, e non o Don Simón de cartón, e deixamos cocer todo uns quince minutos máis ou menos a lume medio.
No momento de os servir, fritimos as dúas lonchas de xamón serrano moi picadiñas e adornados cada champiñón cos triscos de xamón resultantes.



Ningún comentario:

Publicar un comentario