PASTEL
DE CABRACHO
Ingredientes
.-
1 cabracho de aproximadamente 1 Kg. de peso
.-
1 bote de salsa de tomate (sobre 200 gr. aproximadamente)
.-
3 ovos
.-
2 centilitros de nata aproximadamente
.-
un chisco de sal
.-
manteiga para untar un molde (flaneira)
.-
maionesa para cubrir
.-
leituga para cubrir
Como
facelo
Limpo
o cabracho, cócese durante 15 minutos a proximadamente. Cando estea
morno, para non queimármonos, retíranselle todas as espiñas e a
pel, a carne esmiúzase ben.
Mestúranse
na batedora os ovos*, o peixe ben esmiuzado, a salsa de tomate e a
nata líquida. Esta “zaragallada” bótase nun molde untado con
manteiga.
Prequentado
o forno, cócese uns trinta minutos a 180º C.
Déixase
enfriar, desmóldase o pastel. Pódese servir morno ou frío,
adornado con leituga e coberto con maionesa.
Opcionalmente
pódeselle engadir trufa, pementa branca ou eneldo.
*Nota:
para mellorarmos a “zaragallada”, no canto de bater simplemente
os ovos, podemos separar as claras das xemas, bater as xemas soas,
bater as claras a punto de neve e, logo, xuntalas coa nata, a salsa
de tomate e o peixe esmiuzado.
Ningún comentario:
Publicar un comentario