mércores, 9 de novembro de 2016

PASTEL DE CABRACHO

PASTEL DE CABRACHO

Ingredientes

.- 1 cabracho de aproximadamente 1 Kg. de peso
.- 1 bote de salsa de tomate (sobre 200 gr. aproximadamente)
.- 3 ovos
.- 2 centilitros de nata aproximadamente
.- un chisco de sal
.- manteiga para untar un molde (flaneira)
.- maionesa para cubrir
.- leituga para cubrir

Como facelo

Limpo o cabracho, cócese durante 15 minutos a proximadamente. Cando estea morno, para non queimármonos, retíranselle todas as espiñas e a pel, a carne esmiúzase ben.
Mestúranse na batedora os ovos*, o peixe ben esmiuzado, a salsa de tomate e a nata líquida. Esta “zaragallada” bótase nun molde untado con manteiga.
Prequentado o forno, cócese uns trinta minutos a 180º C.
Déixase enfriar, desmóldase o pastel. Pódese servir morno ou frío, adornado con leituga e coberto con maionesa.

Opcionalmente pódeselle engadir trufa, pementa branca ou eneldo.

*Nota: para mellorarmos a “zaragallada”, no canto de bater simplemente os ovos, podemos separar as claras das xemas, bater as xemas soas, bater as claras a punto de neve e, logo, xuntalas coa nata, a salsa de tomate e o peixe esmiuzado.

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