mércores, 9 de novembro de 2016

TORTA DE VERDURAS

INGREDIENTES TORTA DE VERDURAS

1 paquete de masa de follado, masa quebrada ou masa brisa
4 ovos
250 cl de leite
sal
pementa
150 gr de queixo parmesano ralado ou ben 3 lonchas de queixo de derreter
50 gr de taquiños de xamón serrano, panceta  ou xamón cocido
verduras, as que queiras: xudías, chícharos, cenorias, cabaciño, allos porros....

Cócense as verduras separadamente con sal a gusto. Moi importante cocer as verduras separadamente
No molde esténdese a masa de follado, e pínchase bastante cun garfo para que non levante.
Mestúranse nun recipiente os catro ovos batidos co LEITE FRÍO, bótase sal e pimenta a gusto. Métense dentro as verduras que se queira, (chícharos, xudías, cenoria...), o queixo ralado ou as 3 lonchas de queixo en anacos pequenos. Reméxese todo un pouco, bótase esta zaragallada enriba da masa, colocada no molde e ben pinchada. Engádenselle os taquiños de xamón.
Co forno prequente, cócese a 180º durante 30 ou 40 minutos, todo debe estar
callado e a masa cocida. Pódese tomar quente ou frío.

Ningún comentario:

Publicar un comentario