INGREDIENTES TORTA
DE VERDURAS
1 paquete de masa de
follado, masa quebrada ou masa brisa
4 ovos
250 cl de leite
sal
pementa
150 gr de queixo parmesano
ralado ou ben 3 lonchas de queixo de derreter
50 gr de taquiños de xamón serrano, panceta ou xamón cocido
verduras, as que queiras:
xudías, chícharos, cenorias, cabaciño, allos porros....
Cócense as verduras
separadamente con sal a gusto. Moi importante cocer as verduras separadamente
No molde esténdese a masa
de follado, e pínchase bastante cun garfo para que non levante.
Mestúranse nun recipiente
os catro ovos batidos co LEITE FRÍO, bótase sal e pimenta a gusto.
Métense dentro as verduras que se queira, (chícharos, xudías,
cenoria...), o queixo ralado ou as 3 lonchas de queixo en anacos
pequenos. Reméxese todo un pouco, bótase esta zaragallada enriba da masa,
colocada no molde e ben pinchada. Engádenselle os taquiños de xamón.
Co forno prequente, cócese
a 180º durante 30 ou 40 minutos, todo debe estar
callado e a masa cocida.
Pódese tomar quente ou frío.
Ningún comentario:
Publicar un comentario