domingo, 29 de abril de 2018

BISCOITO DE CAMILO, CON MAZÁ E CHOCOLATE

BISCOITO (CON MAZÁ E CHOCOLATE)

Cando os domingos, a miña tía Felicita nos agasallaba con sobremesa, sempre falaba de facer un "queique" para rematar o xantar, aínda que hoxe é máis habitual para almorzo ou merenda.
Até vivirmos no Rodiño Grande non fun quen de facer un biscoito. Alí Camilo de Lamas, o amigo do meu sobriño, pasounos unha receita infalíbel... e desde aquela non houbo fallo!.
Co tempo, engadimos outros ingredientes: pasas, améndoas, noces, iogurte de froitas...

Tempo
45 min

Ingredientes

1.- Para o biscoito base
4 ovos
16 gr de lévedo (1 sobre)
1 iogurte natural
1 chisco de sal
Como medida o vaso do iogurte
1/2 de aceite
2 de azucre
3 de fariña

2.- Con mazá e/ ou chocolate
3 mazás medianeiras
50 gr de chocolate

Elaboración
Nun recipiente mestúrase o iogurte cos ovos, engádese o aceite, o azucre, o lévedo ou fermento, o sal e, por último, a fariña peneirada, incorporándoa ao xeito. Méxese con culler ou pau de madeira até obtermos unha pasta homoxénea.
Déitase a mestura no molde de enfornar e cocíñase 30 min no forno prequente a 180º, pinchamos para comprobar a cocción.
Cocido xa, sácase do forno inmediatamente e, para que asente, déixase temperar antes de desmoldalo, pasando un coitelo polo bordo e desapegando coas mans.

Con mazá e/ ou chocolate
Córtase o chocolate en anacos de menos de 0'5 cm.
Depelicamos as mazás, retírase cadanseu carozo e fileteámolas, engadíndoas á mestura despois da fariña e remexendo. Déitase a pasta no molde de enfornar e bótanse por riba os anacos de chocolate.

Notas
Os ingredientes estarán a temperatura ambiente.
Non é preciso engraxar o molde.
Cómpre remexer con culler de pau.
A fariña é o último que se bota, usando fariña común, sen impulsores químicos. Cómpre peneirala e incorporala ao xeito, non de vez, para remexer máis fácil.
Non debemos confundir o fermento co lévedo de panadería.
Lista a masa, cómpre enfornar xa, polo que debemos ter quente o forno. Non o abriremos cando menos nos 20 primeiros minutos de cocción.
Para conseguirmos un biscoito celmoso, metémolo en quente nunha bolsa plástica ben pechada, deixando que arrefeza no seu interior.



Ningún comentario:

Publicar un comentario