sábado, 22 de xullo de 2017

FLAN DE ESPÁRRAGOS

FLAN DE ESPÁRRAGOS

Un prato fresco moi apropiado para calquer época. Déixase preparado do día anterior, pois cómpre servilo frío.

Ingredientes
.- 2 latas/botes de puntas de espárragos (sobre 300 g de peso neto escorrido)
.- 1 bote de leite concentrado ou evaporado (400 ml)
.- 4 ovos
.- ½ sobre de queixo parmesano relado (75 gr)
.- un chisco de sal
.- manteiga para untar o molde (flaneira)
Para adornar
Tomatiños
Maionesa
Olivas negras ou verdes
Espárragos
Pementos en conserva

Material
Molde de 20/22 cm de ancho
Ola a presión ou fonte de enfornar onde colla o molde
Tempo
55 min de elaboración máis repouso

Xeito de preparación

Pódense utilizar espárragos frescos brancos ou verdes, pelados e cocidos. Frescos ou en conserva, cómpre escorrelos ben.
Nun recipiente botamos todos os ingredientes (espárragos, leite concentrado, ovos, queixo relado, sal) e mestúramolos co batedor até quedaren ben desfeitos. Comprobamos que non queden fíos dos espárragos, e, de habelos, retirámolos para que resulte un líquido suave.
Coa manteiga engraxamos o molde e vertemos nel a mestura. Na ola a presión ou na bandexa do forno, con auga que cubra 3/4 partes do molde, cocemos o flan a baño maría: 20 min na ola a presión, ou ben 45 min no forno prequente a 180º. Como prefiro enfornar, para que, ao ferver, a auga non salpique no flan, poño cascas de ovos flotando na auga.
De enfornarmos, mírase se coceu pinchando cun coitelo. Se sae limpo, está feito. Se non callou, déixase 5 min e comprobamos de novo.
Sacámolo do forno e abaneamos o molde para desapegar o flan das paredes. Desapegalo frío é moito peor, porque pode romper.
Déixase arrefecer no molde e, frío o flan, desmóldase volteándoo sobre un prato. Cóbrese de maionesa, adórnase con espárragos, olivas, pementos… e métese na neveira como mínimo 4 horas.

Notas
Non confundamos leite concentrado ou evaporado (leite esterilizado e privado da súa auga) con leite condensado, que contén azucre.
É preferíbel empregar maionesa caseira, pois queda moito máis saboroso.
Para o baño maría no forno, convén botar na auga as cascas dos ovos empregados, para evitar salpicaduras.

Ningún comentario:

Publicar un comentario