ALBÓNDEGAS
DE CABACIÑO de Suso Queixeiro
INGREDIENTES:
1.
Cabaciño 1,5 Kg
2.
Cenoria 1
3.
Cebola 1
4.
Dentes de allo 2
5.
Pan remollado en leite 1 vaso
6.
Fariña 4 culleradas
7.
Pan relado 4 culleradas
8.
Ovos 3
9.
Sal
Preparación:
1.
Cocer en aceite cebola, allo e cenoria.
2.
Engadir o cabaciño, tapar co testo e, cando se faga, machacar todo
cun garfo.
3.
Mesturarlle o resto de ingredientes até conseguir unha pasta
manexable para facer as bolas.
4.
Despois de fritidas, as albóndegas bótanse coa salsa de tomate e
déixanse cocer un cuarto
de
hora.
Completar
e combinar receita:
Ingredientes
-1 culleradiña de aceite de oliva -2 dentes de allo esmagados-700 g de cabaciño relado, sen pelar -1/2 culleriña de sal
-Un chisco de pementa negra -1 ovo grande
-3 culleradiñas de "basilikós" picado -1 cunca de pan relado
– 1/4 cunca de queixo parmesano relado -2 cuncas de salsa de tomate
Preparación
1.- Nunha tixola bota o aceite de oliva e frite o allo 30 segundos.
2.- Engade o cabaciño relado, bótalle sal e pementa, e cociña a lume forte entre 5 e 7 minutos ata se evaporar a auga da tixola.
3.- Para quitar o exceso de auga, pásase o cabaciño cocido por un coador (IMPRESCINDIBLE) e logo ponse nun bol, mesturando o pan relado, o ovo, o queixo parmesano, e o basilikós picado.
4.- Mestura e forma bolas de sobre 3 cm de diámetro. Engraxamos un molde e colocámolas nel para enfornalas durante 20 minutos, ata estaren ben firmes.
5.-Nunha tixola, bota a salsa de tomate coas albóndegas e cociña a lume lento uns 5 minutos.
6.- Servir quentes.
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