sábado, 22 de xullo de 2017

ALBÓNDEGAS DE CABACIÑO DE SUSO QUEIXEIRO

ALBÓNDEGAS DE CABACIÑO de Suso Queixeiro

INGREDIENTES:

1. Cabaciño 1,5 Kg
2. Cenoria 1
3. Cebola 1
4. Dentes de allo 2
5. Pan remollado en leite 1 vaso
6. Fariña 4 culleradas
7. Pan relado 4 culleradas
8. Ovos 3
9. Sal

Preparación:
1. Cocer en aceite cebola, allo e cenoria.
2. Engadir o cabaciño, tapar co testo e, cando se faga, machacar todo cun garfo.
3. Mesturarlle o resto de ingredientes até conseguir unha pasta manexable para facer as bolas.
4. Despois de fritidas, as albóndegas bótanse coa salsa de tomate e déixanse cocer un cuarto
de hora.

Completar e combinar receita:

Ingredientes

-1 culleradiña de aceite de oliva -2 dentes de allo esmagados
-700 g de cabaciño relado, sen pelar -1/2 culleriña de sal
-Un chisco de pementa negra -1 ovo grande
-3 culleradiñas de "basilikós" picado -1 cunca de pan relado
– 1/4 cunca de queixo parmesano relado -2 cuncas de salsa de tomate

Preparación

1.- Nunha tixola bota o aceite de oliva e frite o allo 30 segundos.
2.- Engade o cabaciño relado, bótalle sal e pementa, e cociña a lume forte entre 5 e 7 minutos ata se evaporar a auga da tixola.
3.- Para quitar o exceso de auga, pásase o cabaciño cocido por un coador (IMPRESCINDIBLE) e logo ponse nun bol, mesturando o pan relado, o ovo, o queixo parmesano, e o basilikós picado.

4.- Mestura e forma bolas de sobre 3 cm de diámetro. Engraxamos un molde e colocámolas nel para enfornalas durante 20 minutos, ata estaren ben firmes.

5.-Nunha tixola, bota a salsa de tomate coas albóndegas e cociña a lume lento uns 5 minutos.
6.- Servir quentes.


Ningún comentario:

Publicar un comentario