luns, 1 de maio de 2017

BECHAMEL DE RICUCHA

BECHAMEL DE RICUCHA

6 culleradas de fariña peneirada
1 cullerada de manteiga
1 cullerada de margarina
sal
pementa
1 litro de leite



Na fariña peneirada, bótase un chisco de sal e un chisco de pementa, negra ou branca, dilúese ben diluída nun chisco de leite (que sacamos do litro).
Poñemos o leite a ferver nunha pota con fondo difusor, e cando está a punto de ferver, botámoslle a mestura de fariña, sal e pementa. Vaise remexendo e cando comeza a espesar e debuxar, bótase a manteiga e a margarina. Déixase cocer a lume lento como mínimo media hora, remexendo de cando en cando para que non pegue. Ricucha asegura que na súa ola de fondo difusor non se lle pega nunca, se cadra unha moi pequena costriña.....
Bótaselle o que queiras, xamón, salmón, restos do cocido, ou o que che pareza e colócase nunha fonte ampla para que enfrie e poder facer as croquetas.

Ningún comentario:

Publicar un comentario